Testimonial

Hotelschool The Hague

“Leren moet leuk zijn. De Footprint Challenge bood ons een leuk, interactief leermiddel om leerlingen te betrekken.”

Hotelschool The Hague vindt het belangrijk om bij te dragen aan de UN Sustainable Development Goals, met als doel een betere, gastvrijere en duurzamere toekomst voor iedereen. Met het organiseren van de HTH Footprint Challenge wilden ze hun studenten en medewerkers inspireren met een innovatieve tool die aanzet tot actie en betrokkenheid. Samen met Anna de Visser – Amundson, Joost de Vos en hun collega’s blikken we terug op de HTH Footprint Challenge.

Anna de Visser – Amundson
Senior Lecturer & Research Fellow

Waarom hebben jullie je de HTH Footprint Challenge georganiseerd?
“Wij vinden dat duurzaamheid het uitgangspunt moet zijn van al onze beslissingen; wat we eten, wat we lesgeven, hoe we onze nieuwe campus renoveren, enzovoort. Daarom is de Footprint Challenge een fantastisch hulpmiddel om duurzame zaadjes te planten binnen onze HTH community, zowel voor medewerkers als studenten, uiteindelijk (of eigenlijk in het begin) zijn wij het die de verandering moeten maken.”

Hoe vonden jullie het om dit samen met collega’s en studenten te doen?
“De Footprint Challenge is een hele mooie tool om een community op te bouwen en het bewustzijn te vergroten van de dingen die we allemaal kunnen doen om de planeet te helpen. Bij het bevorderen van een veilige leeromgeving vind ik het belangrijk dat we als docenten ook onze kwetsbaarheid tonen. Deze uitdaging bracht studenten, docenten en management op een gelijk speelveld en door het teamwork zagen we dat we van elkaar konden leren en een verschil konden maken.”

Joost de Vos
Excecutive Chef

“Samen hebben we veel impact gemaakt.”


Wat vinden jullie van het resultaat van de HTH Footprint Challenge?
“Het laat zien dat we allemaal een verschil kunnen maken, maar dat we als samenleving nog een lange weg te gaan hebben in het veranderen van ons gedrag en het leren respecteren van onze kwetsbare omgeving.”

“De Footprint Challenge zorgde voor bewustwording en zette medewerkers en studenten aan om na te denken over hun eigen levensstijl, we hebben allemaal nieuwe dingen geleerd en kleine dingen veranderd – samen hebben we een grote impact gemaakt!”

Waar zijn jullie het meest trots op?
“Ik vind het geweldig dat dit een interactieve uitdaging was waar we als team aan konden deelnemen. Het bracht leuke, informatieve leermomenten en het was de perfecte activiteit om onze nieuwe Minor mee te lanceren.”

“Er waren enkele verrassende high-performers – soms een nieuwe medewerker of een student van wie je/wij het het minst hadden verwacht dat ze zo enthousiast en betrokken zouden zijn.”

Zouden jullie andere organisaties aanraden om ook een Footprint Challenge te organiseren?
“Dit is een hele mooie challenge voor elke organisatie. Het gaf ons een sociale en educatieve uitdaging waar we allemaal aan konden deelnemen.”

"De challenge maakte het heel gemakkelijk om duurzamer te gaan leven."
Deelnemer HTH
"Ik vond de interactiviteit van alle deelnemers erg leuk en de Footprint Community waarmee je je ervaringen met elkaar kunt delen."
Deelnemer HTH
"De Footprint Challenge geeft inzicht in de grootte van jouw voetafdruk en de impact van kleine acties."
Deelnemer HTH

Sign up for our newsletter!

And receive our Footprint Friendly ebook! Leave your name and email address to download it.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang de gratis Footprint-Friendly Lifestyle Gids.