One Planet Footprint Challenge – Danone

Danone

Eerste editie 2021
De One Planet Footprint Challenge bij Danone begon als een challenge voor medewerkers in Nederland, maar wekte al snel interesse van over de hele wereld. Meer dan 880 deelnemers van 11 locaties, waaronder Nieuw-Zeeland, Australië, China, Duitsland, Nederland, het VK, Ierland en de VS gingen de uitdaging aan!

“Ik vind het inspirerend hoe jullie in het leven staan en hoe jullie te werk gaan als bedrijf. Een verschil maken voor de wereld begint bij bewustwording en een zaadje planten. Jullie aanpak heeft het mogelijk gemaakt om dit bij vele mensen tegelijk te kunnen bereiken. Laagdrempelig voor de organiserende mensen omdat jullie 95% van het werk uit handen nemen en inspirerend vanwege de variëteit in jullie onderwerpen.“ – Marco van Engelen

Tweede editie 2022
Duurzaamheid is continue in ontwikkeling, daarom hebben we in 2022 de tweede editie van de Danone Footprint Challenge georganiseerd. Het programma vol nieuwe thema’s en acties is op maat gemaakt om Danone’s duurzaamheidsinitiatieven en -doelen onder de aandacht te brengen én medewerkers te activeren.

“De Danone Footprint Challenge heeft ons geholpen om mensen te betrekken, teams dichter bij elkaar te brengen en wereldwijd nieuwe duurzame connecties in het bedrijf op te bouwen.

Het was geweldig om te zien dat mensen meer duurzame acties in hun dagelijks leven integreerden en dat ze hun duurzame mindset mee naar werk namen en doorvertaalde in hun projecten.

Het was een hele fijne samenwerking en alles was goed georganiseerd. Ik ben heel blij hoe onze wensen en doelen in het programma zijn opgenomen.

Een makkelijke en effectieve manier om een verschil te maken!” – Kristen Tammvee

Ook samen met je collega’s impact maken?
Stuur ons een email via info@footprintchallenge.nl.

Sign up for our newsletter!

And receive our Footprint Friendly ebook! Leave your name and email address to download it.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang de gratis Footprint-Friendly Lifestyle Gids.