Testimonial

Prevermo

“Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en deze uitdaging samen met medewerkers aangaan.”

Prevermo heeft zich aan een aantal SDG’s (Sustainable Development Goals) verbonden waarmee zij maatschappelijke impact willen maken. Een daarvan is SDG 13 – Klimaatactie binnen Prevermo. Met de Prevermo Footprint Challenge wilden ze medewerkers uitdagen om hier een bijdrage aan te leveren, zowel thuis als op het werk. Samen met Anne Hiddink-van Spreeuwel, André Bakker en Mirijan Verheij blikken we terug op de Prevermo Footprint Challenge.

Anne Hiddink-van Spreeuwel
Coördinator Maatschappelijke Impact

Waarom hebben jullie de Prevermo Footprint Challenge georganiseerd?
“Wij als organisatie willen onze verantwoordelijkheid nemen. We zijn hard bezig om duurzamer te opereren en onze CO2 uitstoot te verkleinen en/of te compenseren. Deze uitdaging willen we samen met de medewerkers aangaan. Met de Prevermo Footprint Challenge wilden we medewerkers inspireren en in beweging brengen, door samen aan de slag te gaan en een positieve impact te maken. Deze challenge paste als bewustwordingscampagne heel goed bij de stappen die we als bedrijf zetten om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.”

Wat hoopten jullie ermee te bereiken?
“Bij Prevermo draait het niet alleen om medewerkers, klanten en aandeelhouders, maar ook om de maatschappij. Daarom zijn we 2 jaar geleden een werkgroep gestart en hebben we doelen opgesteld die we vanuit maatschappelijk oogpunt willen realiseren. Denk daarbij aan diversiteit, inclusiviteit, een bijdrage leveren aan een mooi en betekenisvol leven, en onze CO2-footprint. In 2030 willen we dan ook CO2-neutraal opereren. Samengevat kun je zeggen dat we als organisatie al best wel wat doen, maar nog niet genoeg, vinden wij. Door al onze medewerkers hierbij te betrekken, kunnen we nog veel meer bereiken. En dat begint allemaal met bewustwording; ben je je ervan bewust dat je een persoonlijke voetafdruk hebt? En dat je elke dag CO2 uitstoot? Als organisatie willen wij graag een bijdrage leveren aan deze bewustwording en daarom hebben we de Prevermo Footprint Challenge voor onze medewerkers georganiseerd.”

André Bakker
Directeur

“Ik ben trots op de veranderingen die het teweeg heeft gebracht.”

Mirijan Verheij
Kwaliteitsmanager en Winnaar van de Prevermo Footprint Challene

Wat vond je ervan om mee te doen aan de Prevermo Footprint Challenge?
“Na het lezen van de uitnodiging van de Prevermo Footprint Challenge werd ik direct enthousiast, wat een fantastisch initiatief. Ik heb me meteen aangemeld als Team Captain. Ik hoopte hiermee collega’s ook enthousiast te krijgen en bewustwording te creëren over onze impact op de aarde.

Dat is gelukt, we waren (en zijn nog steeds) een fantastisch team! Ik ben enorm trots op ons team, de inzet van ons allen, de bewustwording en daarmee ook de veranderingen die het bij ons teweeg heeft gebracht.”

Wat heeft de Prevermo Footprint Challenge betekend voor jullie als organisatie en voor de medewerkers?
“Betrokkenheid en inzicht in waar de organisatie op maatschappelijk vlak voor staat. Net voor de challenge was er een nieuw bedrijf bij de groep gekomen en voor hen was het ook een hele leuke ‘introductie’ bij ons. Het was erg leuk om samen met collega’s te doen. Collega’s op een andere manier te leren kennen en samen uitdagingen aan te gaan.”

En de winnaar is…
Voor de Prijsuitreiking van de Prevermo Footprint Challenge waren we te gast bij het Chain to the Future event. Wat een spektakel! Samen met Anne maakten we de impact van de Prevermo Footprint Challenge en de winnaars bekend.

De grote winnaar is… Mirijan Verheij! Ze behaalde niet alleen de meeste punten met haar acties maar was ook Team Captain van het winnende team.

Deelnemers hebben samen hebben we meer dan 5.400 duurzame acties gedaan en 93% van de deelnemers heeft zijn/haar gedrag veranderd. Een resultaat om trots op te zijn! Daarnaast zijn er vanuit de hele organisatie duurzame ideeën verzameld om Prevermo verder te verduurzamen. We vroegen Anne wat ze van het resultaat vonden en waar ze het meest trots op zijn.

Wat vinden jullie van het resultaat?
“Er zijn veel mensen die blijvende veranderingen in hun dagelijkse leven hebben aangebracht; dat is hartstikke tof!

Collega’s hebben meegedacht over duurzame thema’s, dat is heel waardevol. We gaan nu kijken welke ideeën we kunnen realiseren.”

Waar zijn jullie het meest trots op?
“Het meest trots zijn we op het grote enthousiasme waarmee een groot deel van onze mensen hebben meegedaan. Het heeft niet alleen voor meer verbinding tussen de deelnemers gezorgd maar ook tussen de verschillende bedrijven.”

Wat vinden jullie de manier waarop we de challenge hebben georganiseerd?
“Heel prettig en professioneel. Fijn dat jullie de lead nemen en dat we onze eigen duurzame activiteiten in het programma hebben kunnen integreren voor meer bewustwording. Samen hebben we de wereld een beetje mooier kunnen maken!”

Zou je andere organisaties aanraden om mee te doen aan een Footprint Challenge?
“Ja zeker! Het is een hele leuke manier om op laagdrempelige wijze iedereen binnen je organisatie bij deze onderwerpen te betrekken en ook te laten zien dat je als organisatie het belang van de onderwerpen onderschrijft en wat je daar zelf ook aan doet en wilt doen.”

"Wat een mooie challenge! Je leert collega's kennen die ook focus hebben op duurzaamheid en net als jou af en toe stoeien wat is nu goed om wel of niet te doen. “
Deelnemer Prevermo
"Ik heb door deze challenge echt mijn levensstijl aangepast!”
Deelnemer Prevermo
“Fijne manier van mensen stimuleren, als iedereen kleine stapjes zet is dat toch een grote stap.”
Deelnemer Prevermo
"Ik vind jullie erg enthousiast en gedreven en daarmee komt de boodschap mooi over.”
Deelnemer Prevermo

Sign up for our newsletter!

And receive our Footprint Friendly ebook! Leave your name and email address to download it.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang de gratis Footprint-Friendly Lifestyle Gids.