Testimonial

DSG

“Het heeft ons geholpen om duurzaamheid top of mind te krijgen.”

Achter de schermen wordt er bij DSG al enige tijd hard gewerkt aan een duurzamer DSG en haar formules, maar dit is nog niet altijd even goed zichtbaar voor alle medewerkers. Met de DSG Footprint Challenge wilden ze daar verandering in brengen! Samen met Roel Laban, Programma Manager Duurzaamheid en Bart Dekkers, Director Commerce, Business Development & Sustainability, blikken we terug op de DSG Footprint Challenge.

Roel Laban
Programma Manager Duurzaamheid

Waarom hebben jullie de DSG Footprint Challenge georganiseerd?
Roel: “Bij DSG speelt duurzaamheid een belangrijke rol in de bedrijfsstrategie. We willen hier graag zoveel mogelijk DSG medewerkers bij betrekken. We waren dus op zoek naar een mooie aftrap van het nieuwe DSG duurzaamheidsprogramma. De Footprint Challenge leek een hele mooie en leuke manier om hierover het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Wat hoopten jullie ermee te bereiken?
Roel: “We wilden natuurlijk zoveel mogelijk DSG’ers enthousiasmeren om zelf (ook) aan de slag te gaan en mooie ideeën uit te wisselen. Daarnaast waren we op zoek naar een aantal echte koplopers onder onze collega’s. Wie weet willen zij zich wel extra inzetten om DSG een duurzamer bedrijf te maken.”

Wat vond je er zelf van om mee te doen aan de DSG Footprint Challenge?
Bart: “Ik ben erg enthousiast geworden over de Footprint Challenge. Ik was blij verrast door alle mooie acties en praktische tips die onze collega’s deelden in de Footprint Community. Daarnaast ben ik aan de hand van de weekthema’s echt tot nieuwe inzichten gekomen, die ook nog eens tot goede discussies thuis aan de eettafel leidden.”

Bart Dekkers
Director Commerce, Business Development & Sustainability

“We gaan onze inspanningen nu echt versnellen. Dat doen we graag voor, maar ook met al onze collega’s.”

 

Wat heeft de DSG Footprint Challenge betekend voor jullie als organisatie en voor de medewerkers?
Bart: “We hebben onze collega’s uitgedaagd om mee te doen en zo in hun eigen omgeving en op hun werkplek impact te maken. Daar staat natuurlijk tegenover dat DSG als organisatie zelf ook verantwoordelijkheid neemt om onze milieu impact te verkleinen. Dat doen we al langer, maar we gaan onze inspanningen nu echt versnellen. Dat doen we graag voor, maar ook met al onze collega’s.”

Wat vind je van het resultaat van de DSG Footprint Challenge?
Roel: “Het is natuurlijk heel mooi om te zien dat we gezamenlijk meer dan 8000 duurzame acties hebben ondernomen in 40 dagen. Het echte resultaat zit voor mij ook in de gesprekken binnen de teams en alle mooie voorbeelden die gedeeld zijn in de community. De positieve insteek en de inspiratie die dit heeft opgeleverd, leidt hopelijk tot blijvend duurzaam gedrag!”

Waar ben je het meest trots op?
Bart: “Uitdagingen op het gebied van duurzaamheid kunnen wel eens wat overweldigend zijn. DSG’ers door het hele land hebben de handschoen opgepakt en zijn aan de slag gegaan om door middel van kleine stappen grote impact te maken en zo hun directe omgeving ook verder te inspireren. Dit lijkt me de juiste manier om hier wat mee te doen.”

Wat vind je van het contact met ons en de manier waarop we de challenge hebben georganiseerd?
Roel: “Laura en Miriam hebben ons van A tot Z door de Challenge begeleid en hebben mij als initiatiefnemer binnen DSG erg goed geholpen met het bereiken van zoveel mogelijk collega’s. Zowel hun kennis over duurzaamheid en impact maken, alsook hun project begeleiding was hierbij echt van meerwaarde!”

Zou je andere organisaties aanraden om mee te doen aan een Footprint Challenge? Zo ja, wat zou je hen vertellen?
Bart: “Absoluut, ik ben er van overtuigd dat meer organisaties gebaat zijn bij de Footprint Challenge. Het heeft ons geholpen om duurzaamheid top of mind te krijgen en een stukje competitie brengt altijd het beste in mensen naar boven. Een echte aanrader dus.”

Interview in Zaagsel, het personeelsmagazine van DSG.
Logo DSG
“Ik vind deze challenge super inspirerend. Vooral ook doordat je veel tips krijgt van jullie en van collega’s in de community.”
Deelnemer DSG
“Bedankt voor de vele informatie en de mooie inzichten. Fijn dat het allemaal vanuit positiviteit wordt ingestoken.”
Deelnemer DSG
“Ontzettend leuk concept en handig om één plek te hebben waar alle tips samenkomen.”
Deelnemer DSG
"Het staat als een huis, niets meer aan doen."
Deelnemer DSG

Sign up for our newsletter!

And receive our Footprint Friendly ebook! Leave your name and email address to download it.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang de gratis Footprint-Friendly Lifestyle Gids.