Testimonial

Bol.com

“Ik krijg nu regelmatig berichten van collega’s die meer met duurzaamheid willen doen. De Footprint Challenge is een van de middelen geweest om dit thema meer onder de aandacht te brengen”.

Duurzaam wordt de nieuwe realiteit, ook bij bol.com. Ze willen het elke dag beter doen: van zo zuinig mogelijk verpakken en bezorgen tot het gebruik van 100% lokale wind- en zonne-energie in hun gebouwen. Bol.com streeft naar klimaatneutraal winkelen in 2025, wat betekent dat ze hun directe voetafdruk terugbrengen tot 0 gram CO2-uitstoot per pakket. Met de Footprint Challenge heeft bol.com hun medewerkers uitgedaagd om ook hun persoonlijke voetafdruk te verkleinen, met als doel meer betrokkenheid bij duurzaamheid en bol.com’s duurzame ambities.

Jenny van Son
Project manager sustainability

“Een hele leuke ervaring voor bol.com! Heel goed geregeld en ook erg leuk om zelf aan deel te nemen. Ik weet al veel over duurzaamheid, maar toch heb ik veel geleerd door interessante en verrassende tips. De content vond ik heel sterk en dat maakte het voor iedereen makkelijk om te volgen.

Ik krijg nu regelmatig berichtjes van collega’s die meer met duurzaamheid willen doen; “Wat kan ik ermee doen in mijn baan?”. En dat is eigenlijk het doel geweest voor ons. Mensen bewust maken. We wilden laten zien dat je persoonlijk heel makkelijk duurzamer kunt gaan leven, maar ook mensen inspireren om te kijken wat we als bedrijf kunnen doen en dat ze daarbij kunnen aanhaken. De Footprint Challenge is een van de middelen geweest om dit thema meer onder de aandacht te brengen. En dat is goed gelukt!”

“Wat een fijne communicatie met jullie! Jullie waren gewoon altijd bereikbaar. Dat was echt bewonderenswaardig. Jullie zaten er zo dicht op. En jullie namen ook meteen actie, waardoor we samen het engagement tijdens de challenge hebben weten te vergroten. Heel fijn om samen te werken. Jullie hebben ons echt geholpen om de challenge neer te zetten binnen bol.com. Complimenten! Daar zijn we echt blij mee. Ik stuurde een mailtje, meteen reactie. Ik belde, meteen actie. Heel fijn!”

Sarai van Schipstal
MVO

"Het was leuk en makkelijk voor iedereen om aan mee te doen of je nou al duurzaam leeft of pas net begint. Daarnaast biedt de challenge een opening om samen met collega's over duurzaamheid te praten."
Deelnemer bol.com
"Groener leven lijkt soms echt even pittig, maar door deze challenge hebben we geleerd dat er naast grote stappen ook nog genoeg kleine, simpele stappen zijn die je kunt nemen om jouw deel te doen."
Chris, Deelnemer bol.com
"Ik maak me zorgen over het klimaat en wil graag bijdragen aan de oplossing. Ik vind het heel erg leuk dat we bij bol.com mee kunnen doen aan de Footprint challenge om samen met collega’s van gedachten te wisselen en elkaar te inspireren."
Judith, Deelnemer bol.com
"Voor mij was de challenge iets wat recht in mijn straatje viel. Thuis zijn wij druk bezig om ons huis “neutraal” te krijgen en onze dagelijkse impact op de aarde zo minimaal te houden. Ik vond het heel leerzaam, leuk en uitdagend!"
Mark, Deelnemer bol.com

Sign up for our newsletter!

And receive our Footprint Friendly ebook! Leave your name and email address to download it.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang de gratis Footprint-Friendly Lifestyle Gids.