Dirk Footprint Challenge

Dirk gaat voor duurzaam!

Dirk van den Broek gaat voor duurzaam! Samen met Algemeen Directeur Marcel Huizing en Duurzaamheidsmanager Robin Methorst-Beijk introduceerden we de Dirk Footprint Challenge aan alle supermarktmanagers tijdens het nieuwjaarsevent.

Bij Dirk willen ze samen met alle medewerkers duurzame impact maken. Als iedereen een steentje bijdraagt, kunnen ze hun duurzame ambities sneller behalen. Wat gaaf dat wij ze daarbij mogen helpen!

We hebben onszelf afgelopen periode helemaal ondergedompeld in Dirk. En de “Dirk-vibe” is voelbaar in alles wat ze doen. Wat een mooi familiebedrijf, vol passie en betrokkenheid.


Stap voor stap naar een duurzame toekomst

Algemeen Directeur Marcel Huizing roept dan ook alle collega’s op om mee te doen:

“Bij Dirk willen we samen duurzame impact maken. Met onze winkels, in de logistiek en met onze leveranciers. Maar goed voorbeeld doet ook goed volgen, vinden we.

Daarom roep ik alle Dirk-collega’s op om de uitdaging aan te gaan om hun voetafdruk te verkleinen. Ook ik ga de uitdaging aan om mijn voetafdruk terug te dringen en mijn handafdruk te vergroten. Tijdens de Dirk Footprint Challenge dagen we onszelf, maar ook elkaar uit om stap voor stap onze impact op het milieu te verkleinen.”


Wat gaan we doen?

In zeven weken tijd gaan Dirk-collega’s tijdens de Dirk Footprint Challenge aan de slag met duurzaamheid. Ze gaan meer leren over thema’s als voedselverspilling, eiwittransitie, circulariteit, energie en water. Door kleine acties thuis en op werk te doen, dagen we ze uit om hun voetafdruk te verkleinen en hun handafdruk (positieve impact) te vergroten. Als iedereen een klein beetje verandert, maakt team Dirk gezamenlijk een grote impact.


Impact voedselindustrie

Duurzaamheid is een hot topic in de voedselindustrie. In totaal ontstaat ongeveer een derde (20-35%) van alle klimaatbelasting door het maken, eten en verspillen van voedsel. Het nieuws rondom de Dirk Footprint Challenge werd dan ook opgepikt door Distrifood, dé onafhankelijke nieuwsbron voor supermarkten met nieuws, analyses en achtergrond. Zo kan Dirk andere bedrijven inspireren om ook samen met alle medewerkers duurzame stappen te zetten.

Daarom is het essentieel om de transitie naar duurzame organisaties te versnellen. En dat is, wat ons betreft, simpelweg een te groot probleem voor een duurzaamheidsmanager of duurzaamheidsteam om alleen op te lossen.

Door medewerkers de kans (en verantwoordelijkheid) te geven om het verschil te maken, kun je samen toewerken naar een toekomstbestendige organisatie, waar iedereen trots op kan zijn.


Ook samen met collega’s impact maken?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Sign up for our newsletter!

And receive our Footprint Friendly ebook! Leave your name and email address to download it.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang de gratis Footprint-Friendly Lifestyle Gids.