Flevoland Footprint Challenge

Samen op weg naar een duurzaam Flevoland

De Flevoland Footprint Challenge is van start! Vier organisaties gaan samen de strijd aan met één gezamenlijk doel: een duurzaam Flevoland.

Deze challenge is een initiatief van Wouter Slob, Secretaris-directeur van Waterschap Zuiderzeeland. Eerder deden zij mee aan de tweede editie van de Footprint Challenge voor de Watersector.

Wouter licht toe waarom deze challenge zo belangrijk is:

“In de regio Flevoland ervaren we heel sterk dat het klimaat verandert, daarom willen wij deze challenge als waterschap heel graag doen met de regio. Flevoland wil in 2030 volledig energieneutraal zijn en in 2050 willen we CO2-neutraal zijn. Dat kunnen we alleen samen realiseren.

Ik ben heel enthousiast over de Footprint Challenge. Ik maak me best zorgen over het klimaat en de Footprint Challenge heeft mij laten zien dat je niet alleen veel plezier kunt hebben door samen met collega’s met duurzaamheid bezig te zijn, maar dat je ook veel van elkaar kunt leren. In 40 dagen kun je echt je gedrag veranderen en stappen zetten naar een duurzamere wereld. 

Ik ben heel blij dat gemeente Urk, gemeente Zeewolde en gemeente Noordoostpolder samen met ons de uitdaging aan gaan. We willen heel graag van elkaar leren en samen een stap duurzamer worden dan we nu zijn.”

Het 40-daagse activatieprogramma is volledig op maat gemaakt in samenwerking met de vier organisaties, zodat het bijdraagt aan hun duurzame doelen.


Versnel de transitie naar een duurzame toekomst

Naast dat wij activatieprogramma’s organiseren binnen een organisatie, is de Flevoland Footprint Challenge een voorbeeld van een challenge tussen verschillende organisaties.

Door samen met organisaties aan de slag te gaan waar je een gemeenschappelijk duurzaam doel mee hebt, kun je de transitie naar een duurzame toekomst versnellen. Zoals in het voorbeeld van Flevoland de gezamenlijke ambitie voor een volledig energieneutraal Flevoland in 2023 en CO2-neutraal in 2050.

Naast de voordelen van ons activatieprogramma, zoals bewustwording, gedragsverandering en meer betrokkenheid bij de duurzame doelen, heeft een Footprint Challenge tussen verschillende organisaties nog extra voordelen:

  • Het versterkt de samenwerking tussen de verschillende organisaties
  • Het creëert meer verbinding tussen medewerkers van de verschillende organisaties
  • Je leert van elkaar door ervaringen, tips en uitdagingen te delen
  • Je behaalt de (gemeenschappelijke) duurzame doelen sneller


Ook samen met andere organisaties aan de slag?

Heeft jouw organisatie een gemeenschappelijk duurzaam doel met andere organisaties en/of wil je de samenwerking verder versterken? Ga dan samen aan de slag!

Ga bijvoorbeeld samen aan de slag met:

  • Klanten
  • Samenwerkingspartners
  • Verschillende overheden (gemeenten, waterschappen) in een regio
  • Verschillende organisaties binnen een bedrijfspand of bedrijventerrein


Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden? We denken graag mee! Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Sign up for our newsletter!

And receive our Footprint Friendly ebook! Leave your name and email address to download it.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang de gratis Footprint-Friendly Lifestyle Gids.