Testimonial

FrieslandCampina

“Een leuke, positieve manier om met duurzaamheid bezig te zijn.”

Tijdens de FrieslandCampina hebben we medewerkers van over de hele wereld uitgedaagd om samen stappen te zetten voor een betere planeet. Meer dan 2.000 medewerkers uit 28 landen gingen de uitdaging aan. In 40 dagen hebben zij meer dan 60.000 duurzame acties gedaan om hun voetafdruk te verkleinen, hun handafdruk te vergroten en een bijdrage te leveren aan een duurzamer FrieslandCampina. Samen met het team van FrieslandCampina blikken we terug op de challenge.

Peter Boterman
Corporate Director Sustainability

Waarom hebben jullie de FrieslandCampina Footprint Challenge georganiseerd?
Peter: “We willen onze medewerkers wereldwijd activeren en betrekken bij de impact van hun eigen gedrag op de aarde. Daarnaast willen we ook bewustwording creëren over de impact van ons bedrijf op de planeet en medewerkers inspireren om bij te dragen aan onze duurzaamheidsdoelen.”

Esther: “Duurzaamheid is een belangrijk thema voor FrieslandCampina. We vinden het belangrijk dat het op een interactieve en positieve manier onder de aandacht wordt gebracht bij onze medewerkers. Daar paste de Footprint Challenge perfect bij.”

Wat hoopten jullie ermee te bereiken?
Esther: “We hoopten meer bewustzijn te creëren bij onze medewerkers rondom het thema duurzaamheid, maar daarnaast wilden we ook daadwerkelijk iets doen, daadwerkelijk bijdragen aan een duurzame toekomst.”

Esther van Laar
Internal Communication Specialist

“Een verbluffend resultaat, dat mijn verwachtingen heeft overtroffen.”

Roger Loo
Vice-President FrieslandCampina Professional

Wat vond je er zelf van om mee te doen aan de FrieslandCampina Footprint Challenge?
Roger: “Het is zo’n belangrijk onderwerp en soms heb je het gevoel dat je niet de impact kunt maken die je wilt, of je weet gewoon niet waar je moet beginnen. De Footprint Challenge was voor mij een uitstekende manier om mijn voetafdruk te verbeteren, door simpele dingen te leren die een verschil maken! Ik ben zo blij dat ik heb meegedaan, niet alleen als ambassadeur, maar gewoon omdat we allemaal moeten bijdragen om een verschil te maken voor onze toekomstige generaties!”

Esther: “Ik vond het een leuke, positieve manier om met duurzaamheid bezig te zijn. Het heeft me veel inzichten gegeven en vooral laten zien dat ik met relatief simpele acties al kan bijdragen aan een duurzame toekomst. Door de duur van de challenge heeft het me eveneens geholpen om van de veranderingen een nieuwe gewoonte te maken.”

Wat heeft de FrieslandCampina Footprint Challenge betekend voor jullie als organisatie en voor de medewerkers?
Esther: “De Footprint Challenge is erg positief ontvangen door de medewerkers. Velen deden fanatiek mee en in de periode van de challenge leefde het enorm. Dat zagen we ook terug op onze interne communicatiekanalen zoals de Yammer–community. Zelfs na de challenge zien we dat medewerkers er mee bezig blijven en het aanmoedigen om de challenge volgend jaar opnieuw te organiseren.”

Wat vinden jullie van het resultaat van de FrieslandCampina Footprint Challenge?
Peter: “Dat wereldwijd 2.000 medewerkers met passie meededen, is een verbluffend resultaat, dat mijn verwachtingen heeft overtroffen. Het laat zien dat de medewerkers van FrieslandCampina onze purpose nourishing by nature uitdragen en een sterke drive hebben om een positieve bijdrage te leveren aan onze planeet, onze mensen en de samenleving.”

Esther: “Zowel de cijfers als het sentiment onder de medewerkers waren zeer positief. Met meer dan 2.000 deelnemers hebben we onze voetafdruk met 346 hectare op jaarbasis verkleind, een topresultaat! En belangrijker nog, deelnemers zijn aan het denken gezet en hebben nieuwe gewoontes ontwikkeld om doorlopend bij te dragen aan een duurzame toekomst.”

Waar zijn jullie het meest trots op?
Esther: “Ik ben het meest trots op dat we met de challenge heel veel medewerkers, verdeeld over al onze locaties wereldwijd, in beweging hebben gebracht en dat er zoveel actieve deelnemers waren, dat het echt leefde onder de medewerkers.”

Renske: “Ik ben supertrots op de inspanningen en het enthousiasme van collega’s over de hele wereld die hebben meegedaan! Ook ben ik verrast door de vele mooie voorbeelden die zijn gedeeld in de Footprint Community: zo leuk om te zien hoe iedereen op zijn of haar eigen manier acties heeft gedaan om duurzamer te leven!”

Renske Akerboom
Senior Communication Specialist

Wat vinden jullie van de manier waarop we de challenge hebben georganiseerd?
Esther: “Ik ben heel positief over de samenwerking. Jullie waren goed bereikbaar, we konden snel met elkaar schakelen en jullie hadden de sessies altijd goed voorbereid. Daarnaast konden we bouwen op de content die jullie aanleverden en wisten we altijd dat de Footprint Community gemanaged werd, zelfs in het weekend.”

Renske: “Miriam en Laura zijn zeer professioneel en deskundig. Ze hebben ons in de samenwerking echt ontzorgd: ze reageren erg snel, denken goed mee en hebben de deelnemers met veel passie en enthousiasme begeleid.”

Zou je andere organisaties aanraden om mee te doen aan een Footprint Challenge?
Esther: “Zeker, het is een leuke, speelse manier om duurzaamheid onder de aandacht te brengen bij medewerkers.”

Renske: “Dat raad ik zeker aan! Het heeft ons geholpen om meer bewustzijn over duurzaamheid bij onze medewerkers te creëren. Dankzij de Footprint Challenge hebben we als FrieslandCampina-medewerkers samen een stap gezet voor een betere planeet!”

Logo FrieslandCampina
"Ik heb nieuwe manieren geleed om duurzaam te leven. Het was fijn om te zien dat ik niet de enige ben die voor uitdagingen staat en dat ik de kans kreeg om van anderen te leren.”
Deelnemer FrieslandCampina
"De impact van deze challenge was enorm! Ik ben positief verrast door hoeveel ik heb geleerd en ik kan echt zeggen dat deelname aan deze challenge mijn leven ten goede heeft veranderd.”
Deelnemer FrieslandCampina
“Hele mooie tool en hele vriendelijke manier om mensen te motiveren. Ik voelde me niet veroordeeld om hoe ik dingen deed, maar werd juist gemotiveerd om het nu beter te doen!"
Deelnemer FrieslandCampina
"Leuk om te zien dat zoveel mensen over de hele wereld meedoen. Dat ondersteunt het gevoel om de handen ineen te slaan op dit onderwerp.”
Deelnemer FrieslandCampina

Sign up for our newsletter!

And receive our Footprint Friendly ebook! Leave your name and email address to download it.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang de gratis Footprint-Friendly Lifestyle Gids.