Testimonial

APG

“Hele positieve manier om met duurzaamheid bezig te zijn.”

APG wil deelnemers van een goed pensioen kunnen voorzien en tegelijk bijdragen aan een leefbare, duurzame wereld. Daarom beleggen ze de pensioenpremies van de deelnemers op een verantwoorde manier. Die duurzame blik heeft APG ook als het om de eigen bedrijfsvoering gaat. En dan is het ook niet meer dan logisch om ook kritisch naar hun eigen gedrag te kijken. Daarom organiseerden we samen de APG Footprint Challenge.

Het was een spannende strijd tussen bijna 400 deelnemers uit Amsterdam, Heerlen, HongKong en New York. Samen met Juul Jeurninck-Janssen en Elemerse de Jong blikken we terug.

Juul Jeurninck-Janssen

Juul Jeurninck-Janssen
Adviseur Duurzaamheid

Waarom hebben jullie de APG Footprint Challenge georganiseerd?
Juul: “APG heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. We doen al veel in onze bedrijfsvoering. Om APG-ers daarbij te betrekken en om bewustzijn te creëren was deze challenge een mooie kans. Een bijvangst was dat zij ook kritisch hebben gekeken naar APG als organisatie en tips hebben gegeven waarmee wij onze bedrijfsvoering nog duurzamer kunnen maken.”

Wat hoopten jullie ermee te bereiken?
Elemerse: “Dat APG-ers plezier zouden beleven als ze bezig zijn met duurzaamheid en dat zij dat gedrag ook na de challenge volhouden. Een voorwaarde was ook dat het medewerkers niet veel tijd zou kosten en dat is ook gelukt.”

Wat vond je er zelf van om mee te doen aan de APG Footprint Challenge?
Elemerse: “Ondanks dat ik dacht al veel te weten, heb ik toch veel bijgeleerd. Zo’n challenge is een stok achter de deur. Ik deed echt een stapje meer, omdat ik anders punten mis liep. En het mooie is dat ik thuis ook vrienden heb aangestoken!”

Juul: “Ik ben als adviseur duurzaamheid bij APG veel bezig met het maken van positieve impact, maar ik vond de challenge echt leuk om te doen. Het is een hele positieve manier om met duurzaamheid bezig te zijn en het activeert ook echt. Zelf heb ik toch ook wel weer wat dingen geleerd; zoals de watervoetafdruk van bepaalde producten.”

Elemerse de Jong

Elemerse de Jong
Senior Communicatie Adviseur

“Er werd veel over gesproken en de teams hebben veel lol gehad.”

Wat heeft de APG Footprint Challenge betekend voor jullie als organisatie en voor de medewerkers?
Elemerse: “Het heeft duurzaamheid op een andere manier op de kaart gezet. Het mooie is dat ook enkele medewerkers die niet vooraan staan als het gaat om duurzaamheid over de streep zijn getrokken door de challenge. En dat medewerkers in hun privé omgeving veel mensen hebben geïnspireerd.”

Wat vind je van het resultaat van de APG Footprint Challenge?
“We zijn heel positief verrast over het hoge aantal deelnemers. Samen hebben we een mooi resultaat behaald, collega’s waren erg enthousiast en gaven aan dit vaker te willen doen. Het blijft wel altijd een uitdaging om ook mensen die niets met duurzaamheid hebben erbij te betrekken en iedereen betrokken te houden.” aldus Juul.

Waar ben je het meest trots op?
Elemerse: “De gesprekken die het heeft opgeleverd in de organisatie. Er werd veel over gesproken en de teams hebben veel lol gehad.”

Wat vind je van het contact met ons en de manier waarop we de challenge hebben georganiseerd?
Elemerse: “De samenwerking met Laura en Miriam was heel prettig. Ze zijn heel enthousiast, erg flexibel en hebben heel veel werk uit handen genomen. De basis communicatiemiddelen zijn allemaal voor handen, en je kunt zelf bepalen of je daar nog een schepje bovenop doet.”

Zou je andere organisaties aanraden om mee te doen aan een Footprint Challenge?
Juul & Elemerse: “We raden de Footprint Challenge zeker aan. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit of je nog niet zoveel doet aan duurzaamheid als organisatie, of juist al heel ver bent. Het kan echt een boost geven aan duurzaam gedrag.”

Ook de uitdaging aangaan?

Wil je ook met collega’s aan de slag? Bekijk onze duurzaamheidsprogramma’s.

Logo APG
"Leuk initiatief! Goede manier om duurzaamheid onder de aandacht te brengen.”
Deelnemer APG
“Dank voor jullie enthousiasme als coaches! Wat een positiviteit en inspiratie!
Deelnemer APG
“Ik liep niet direct warm voor deze challenge. Duurzaamheid was iets waar ik niet echt mee bezig was. Máár sinds de challenge is dit enorm veranderd!
Deelnemer APG
“Leuk om als organisatie samen bezig te zijn met duurzaamheid. Goede info en tooling.”
Deelnemer APG

Sign up for our newsletter!

And receive our Footprint Friendly ebook! Leave your name and email address to download it.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang de gratis Footprint-Friendly Lifestyle Gids.