Earth Day 2021

Vandaag is het Earth Day! Op deze dag vieren we al het moois dat de Aarde te bieden heeft en het is een goed moment om mensen bewust te maken van de impact die onze levensstijl heeft op de Aarde. En dat is hard nodig!

In dit nieuwe filmpje van Google Earth zie je hoeveel impact wij mensen hebben op de Aarde. 

Bij de Footprint Challenge geloven we in de kracht van kleine acties. Iedereen kan in het dagelijks leven met kleine acties een verschil maken en als we dat met heel veel mensen doen dan hebben we samen een grote impact.

Nu je weet hoeveel impact kleine acties hebben, is het tijd om je eigen Earth Day Actieplan te maken! Check onze tips hieronder of download onze vernieuwde Footprint-Friendly Lifestyle Gids voor meer inspiratie. Kies 3 acties waar je direct mee aan de slag kunt.

Footprint Acties

Met kleine acties en bewuste keuzes kun je een grote impact maken. Wat dacht je van deze Footprint Acties die je op Earth Day (en daarna) kunt doen?

  1. Laat een dagje vlees staan, vaker mag natuurlijk ook ;-). Met deze geweldige recepten tover je een heerlijke maaltijd zonder vlees op tafel.
  2. Kook op maat, zodat je geen eten hoeft weg te gooien. Of maak van een restje weer een nieuw maaltje.
  3. Pak de fiets of ga lopen. Korte afstanden zijn vaak sneller op de fiets dan met de auto en je hebt gelijk je dagelijkse portie beweging.
  4. Gemiddeld branden er nog zo’n 11 gloeilampen en 13 halogeenlampen in Nederlandse huishoudens. Vervang op Earth Day een onzuinige lamp door een ledlamp. Led gebruikt 90% minder energie dan een gloeilamp en is 85% zuiniger dan een halogeenlamp, dus het loont om de onzuinige lampen te vervangen ook al werken ze nog.
  5. Ga ontspullen en koop een week of een maand niets nieuws, ook niet online ; ) Breng iets wat je niet meer gebruikt naar de kringloop of vind de juiste recycle bak via de Afvalscheidingswijzer.
  6. Voer de bij bij! Vandaag is het Nationale Zaaidag, dus strooi bloemenzaadjes in je tuin, op je balkon of doe aan guerilla gardening en maak je buurt een bijenoase.

 

Happy Earth Day!

Sign up for our newsletter!

And receive our Footprint Friendly ebook! Leave your name and email address to download it.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang de gratis Footprint-Friendly Lifestyle Gids.