5 tips om te doen als je meer vrije tijd hebt vanwege de corona maatregelen

Hoe vervelend het coronavirus ook is, als je gezond bent en je thuis blijft omdat het kantoor dicht is, de bioscopen en theaters gesloten zijn en je je vrienden even mijdt, dan heb je opeens zeeën van tijd. Wat kun je met al die vrije tijd doen? Wij zetten 5 tips voor je op een rij voor een footprint-friendly invulling.

1. Laat je inspireren door docu’s en boeken

Wat dacht je van de docu’s Before the Flood over klimaatverandering, True Cost over de kledingindustrie, CowSpiracy over de veeteelt en 2040 om te zien hoe het ook kan. En interessant leesvoer is Eerste Hulp bij Klimaatverandering van Anabella Meijer (tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht!) en de Verborgen Impact van Babette Porcelijn.

2. Ga eindelijk eens aan de slag om te ontspullen

Zeg eens eerlijk, hoeveel spullen staan er in jouw huis te verstoffen? En hoeveel kleding hangt er bij jou in de kast wat je al zeker een jaar niet aan hebt gehad? Nu heb je mooi de tijd om eens door je huis te gaan. Hou de KonMari methode in gedachte: Does it spark joy? Nee, maak er dan iemand anders blij mee.

3. Check hoe groen jouw stroom is

Typisch een klusje dat vaak vooruit geschoven wordt, maar waar je nu tijd voor hebt: neem je energieleverancier onder de loep. Hoe groen is jouw stroom? Check het met de Groene Stroom checker. Niet zo groen? Kijk dan of je kunt overstappen en regel het gelijk.

4. Maak waanzinnig lekkere en gezonde gerechten

Ook als je niet zo’n keukenprins(es) bent, heb je nu de tijd om jezelf eens goed te verwennen met allerlei footprint-friendly maaltijden. Dat hoeven niet gelijk culinaire hoogstandjes te zijn. Pak je favo vega kookboek erbij of google je favo gerecht met vegan erbij en ga op ontdekkingstocht. Wat zet jij op tafel? En boost je weerstand met een kopje heet water met een stukje gember, een snufje kurkuma en een schijfje citroen.

5. Geniet van de rust

Als je niet direct door corona getroffen wordt, geniet dan van de rust. Dit is een mooie tijd van bezinning.

Sign up for our newsletter!

And receive our Footprint Friendly ebook! Leave your name and email address to download it.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang de gratis Footprint-Friendly Lifestyle Gids.