3 Uitdagingen voor het nieuwe jaar

Op basis van het boek ‘De Verborgen Impact‘ van Babette Porcelijn heb ik drie uitdagingen voor je om 2018 groen te beginnen. De meeste verborgen impact voor de gemiddelde Nederlander zit in spullen, vlees en wonen. Kies een uitdaging die bij jou past of doe ze alledrie.

Uitdaging 1: maand niets nieuws kopen en ontspullen

ontspullenSpullen staan met stip op nummer 1 in de Verborgen Impact top 3. Vooral door het mijnen van allerlei grondstoffen in verre oorden. Ga jij de uitdaging aan om een maand geen nieuwe spullen te kopen en gelijk je huis te ontspullen? Met deze tips gaat ontspullen vast lukken!

Uitdaging 2: maand vega

Veeteelt heeft een grote impact op het milieu door het landgebruik en uitstoot van broeikasgassen. Doe mee met de Veggie Challenge en ga voor 30 dagen vegetarisch of eet helemaal plantaardig. Schrijf je in en ontvang een maand lang elke dag een recept ter inspiratie.

Uitdaging 3: maak je huis energiezuiniger

Heb jij al langer in je hoofd om je huis energiezuiniger te maken? Tijd voor actie! Het levert niet alleen milieuwinst op, maar het is ook goed voor je portemonnee. Een woning met goede isolatie kan je zo tot 1600 euro per jaar besparen volgens Milieu Centraal.

Check jouw woning via Verbeterjehuis en kies 1 maatregel om in 2018 uit te voeren. Meer dan 1 mag natuurlijk ook ; )

Benieuwd naar mijn uitdaging?

Ik eet plantaardig en aan mijn huis valt helaas niet veel te isoleren, dus ik ga voor uitdaging nummer 1. Ontspullen is voor mij een grote uitdaging want eerdere pogingen zijn mislukt… Deel welke uitdaging jij gaat doen en hoe het je vergaat in de Facebook groep. Daar zal ik ook mijn ervaringen delen. Gaat het me in 2018 wel lukken om te ontspullen?

Ik wens je een prachtig Footprint-Friendly 2018!

Groeten,
Laura

Sign up for our newsletter!

And receive our Footprint Friendly ebook! Leave your name and email address to download it.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang de gratis Footprint-Friendly Lifestyle Gids.